Hápp

Üdvözlet kedves látogató. :) Mi vagyunk a Két Kacsa. Közelről szemléljük a Nagy Tó dolgait, így néha éles, néha személyes véleményt tudunk nyílvánítani a dolgokról. Célunk nincs ezzel sok, hacsak nem annyi, hogy elgondolkoztassunk a mindennapi élet dolgain. És ha 2 percre is elgondolkodtatunk, nekünk már megérte :)

Emailünk: ketkacsablog@gmail.com


Hááááááp....

2012.01.26. 20:00 Két Kacsa

Ez a sárkány éve! :) Hiphiphurrá!

   Beköszöntött a sárkány éve, és felforgatja az életünket, ígérik a horoszkópok. Egy biztos: várhatóan a szokásosnál több baba érkezik. (Nem mi voltunk - Kétkacsa :) )

   Január 23-án éjfélkor elkezdődik a kínai új év, amely a sárkány éve lesz - azaz a magyar idő szerint vasárnap délután öt órakor már útjára is indult. A nyugati kultúrkörben vérszomjasnak elképzelt hüllő a világszerte ünneplő kínaiak millióinak egészen mást jelent: szerencsét, áldást, gazdagságot.

   A kínai sárkányok a jó szerencse, a bölcsesség, az életerő megtestesítői, az embereket segítő isteni lények. A keleti égtáj, az időjárás és az esők, a szelek, a vizek, árvizek irányítója, a nemzőerővel, termékenységgel azonosított szimbólum. Ezek az isteni jellegű lények csak akkor fordulnak az ember ellen, ha súlyosan vétett ellenük: földrengés, árvíz, pusztító viharok kísérik a sárkány(ok) haragját. (forrás: www.hir24.hu)

 

Szólj hozzá!

Címkék: állat kacsa kínai horoszkóp 2012 éve sárkány éva csepregi kétkacsa


A bejegyzés trackback címe:

https://ketkacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr13865855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása